čtvrtek 4. září 2014

Co se dělo od 2. do 21.května

LISA: Na prvního máje jsme se autem vypravil na sprint OB na pražské Háje. Bohužel jsem se cestou poblinkala, takže mi babička Jája, která tam za námi přijela, musela jít shánět nové oblečení. Pak jsme si šly i s dětmi Ouhrabkovými projít kategorii HDR. Ouhrabkovi se rovnou odsud vydali na svoji dvouměsíční dobrodružnou dovolenou do Albánie. V pátek jsme se stavili v Bedřichově, kde jsme na velkém ohni pálili nepotřebná prkna. Byli tu Lucie a Radovan se synem Tobiášem, kteří brzy očekávají narození druhého synka. V sobotu ráno jsme přejeli do Bynovce u Děčína na první letošní MTBO závody ČP. Byla tam dost velká zima, takže jsme nestavěli stan a přespali jsme raději v autě. V neděli ráno byla dokonce jinovatka.
V dalším týdnu se naštěstí trochu oteplilo a rodiče si zajeli čtvreční Kvadriatlon dvojic ve slušném počasí. Maminka jela tentokrát s Luckou Štembergovou a umístili se na stříbrné příčce mezi ženami. Tatínek závodil pro změnu s jejím manželem Milanem a také skončili na velmi slušném šestém místě mezi muži i celkově. V pátek jsme navštívili Vondrovy v Lounech a maminka s Elinou se zúčastnily přednášky o japonské keramice. O víkendu ze konaly další závody ČP MTBO tentokráte v Březové u Karlových Varů. To už jsme spali ve stanu. V neděli po závodě jsme dokonce navštívili karlovarskou kolonádu a ochutnali místní léčivé prameny, které nám však příliš nechutnaly. Lázeňské oplatky byly o mnoho lepší.
 V Čelákovicích nám mezitím otevřeli novou lávku přes Labe, kachničky vyvedly mladé, rozkvetl keř kalina, u Pikhartů rovnala zahradu "těžká technika" a dále jsme chodili každou středu na poníky. Ella měla ve školce jarní zahradní besídku, kde se svými spolužáky předvedla, co se nového naučila. O víkendu 17. a 18. května jsme se zúčastnili závodů OB v Rokyté u Mnichova Hradiště. Bylo tam hodně bláta a celkem zima a deštivo, takže jsme byli rádi, že můžeme jet přespat na naší chalupu do Bedřichova. V dalším týdnu se však oteplilo natolik, že jsme se byly v Čelákovicích s babičkou Jájou dokonce vykoupat v rybníku. 







































Žádné komentáře:

Okomentovat